Sposób przygotowania:
Chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem
Ogórka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Soku, który puści ogórek nie odlewać.
Rzodkiewki również zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub ewentualnie pokroić w drobną kosteczkę. Dodać posiekany koperek. Wszystko wymieszać i dodać kefir, ponownie wymieszać.
Do smaku doprawić sola ziołową. Odstawić na minimum 30 minut do lodówki aby smaki sie przegryzły. Chłodnik podawać przyprany kwiatkami ogórecznika.
Rzodkiewki również zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub ewentualnie pokroić w drobną kosteczkę. Dodać posiekany koperek. Wszystko wymieszać i dodać kefir, ponownie wymieszać.
Do smaku doprawić sola ziołową. Odstawić na minimum 30 minut do lodówki aby smaki sie przegryzły. Chłodnik podawać przyprany kwiatkami ogórecznika.
pietroocha
Marika-
Magdalena88