Sposób przygotowania:
Chłodnik warzywny
Ogórki i rzodkiewki dobrze opłukać, osuszyć, obciąć końcówki, a następnie zastrzec na tarce o grubych oczkach.
Postolic i odstawić na 20 - 30 minut.
Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać ugotowane na twardo obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz opłukany, poszatkowany szczypiorek.
Dodać koncentrat buraczany, wymieszać i zalać kefirem.
Ponownie wymieszać do połączenia składników i schłodzić w lodówce.
Podawca dobrze schłodzony, udekorowany jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką.
Postolic i odstawić na 20 - 30 minut.
Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać ugotowane na twardo obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz opłukany, poszatkowany szczypiorek.
Dodać koncentrat buraczany, wymieszać i zalać kefirem.
Ponownie wymieszać do połączenia składników i schłodzić w lodówce.
Podawca dobrze schłodzony, udekorowany jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką.
gusia1000