petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Chłodnik z zsiadłego mleka z botwiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chłodnik ze zsiadłego mleka z botwiną

Chłodnik z zsiadłego mleka z botwiną

Składniki:

Chłodnik z zsiadłego mleka z botwiną

 

  • ogórka, kwasek cytrynowy lub kwas buraczany, 1 peczek botwiny, 3 jaja, szczypiorek, koperek, cukier, sól

Sposób przygotowania:

Chłodnik z zsiadłego mleka z botwiną
Botwinę starannie wymyc i pokroić w cienkie plasterki:buraki, ogonki i zielone listki. Ugotować pod przykryciem w niewielkiej ilosci osolonej wody. Ostudzic. Ogórek obrac pokroic, koper posiekać, jaja ugotowane na twardo pokroić w talarki, szczypior posiekać. Roztrzepac trzepaczką mleko ze smietaną, dodac do niego wszytskie składniki doprawic do smaku. Podawac z chlebem:)polecam jest naprawdę super:)