Sposób przygotowania:
Błyskawiczna włoska zupa fasolowa z jarmużem
✅ BULION : do garnka z 1 litrem wody włożyć obraną marchewkę, korzeń pietruszki, korzeń selera i por. Następnie wsypać sól i pieprz i warzywa gotować na małym ogniu do miękkości, później warzywa wyjąć i bulion zachować na później.
✅ ZUPA : w dużym garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, seler naciowy i marchewkę, aż zmiękną, później wrzucić czosnek i smażyć przez około 30 sekund. Następnie dodać pomidory, 1/2 białej fasoli, wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Później w zupie rozgnieść fasolę i pomidory tłuczkiem do ziemniaków lub zmiksować blenderem ręcznym. Teraz do zupy wmieszać jarmuż, pozostałą 1/2 białej fasoli i ponownie dobrze podgrzać. Jeśli trzeba to zupę doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco z grzankami.
✅ Wskazówki : można również użyć kapusty włoskiej lub szpinaku, a także mrożonego lub świeżego jarmużu. Można tez dodać ziemniaki i ugotować je razem z zupą.
✅ ZUPA : w dużym garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć cebulę, seler naciowy i marchewkę, aż zmiękną, później wrzucić czosnek i smażyć przez około 30 sekund. Następnie dodać pomidory, 1/2 białej fasoli, wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Później w zupie rozgnieść fasolę i pomidory tłuczkiem do ziemniaków lub zmiksować blenderem ręcznym. Teraz do zupy wmieszać jarmuż, pozostałą 1/2 białej fasoli i ponownie dobrze podgrzać. Jeśli trzeba to zupę doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco z grzankami.
✅ Wskazówki : można również użyć kapusty włoskiej lub szpinaku, a także mrożonego lub świeżego jarmużu. Można tez dodać ziemniaki i ugotować je razem z zupą.


