Sposób przygotowania:
Choco Shots
Czekoladę ścieramy na małych oczkach tarki. Mąkę mieszamy z kakao i startą czekoladą, a następnie dodajemy niewielką ilość zimnego mleka i ponownie mieszamy tak, aby nie powstały grudki. Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z przygotowaną masą mleczno-czekoladową. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje. Na koniec ściągamy budyń z ognia i dodajemy wódkę. Konsystencja budyniu powinna być nieco rzadsza niż normalnie. Budyń przelewamy do kieliszków do wódki, odstawiamy do wystygnięcia i dekorujemy bitą śmietaną oraz kakao.