Sposób przygotowania:
ChrupiÄ…ce gofry 6
BiaÅ‚ka oddzielam od żóÅ‚tek. NastÄ™pnie biaÅ‚ka ubijam ze szczyptÄ… soli na sztywnÄ… pianÄ™. Å»óÅ‚tka miksujÄ™ z olejem, mÄ…kÄ…, proszkiem, cukrem waniliowym i mlekiem. DodajÄ™ ubitÄ… pianÄ™ z biaÅ‚ek i delikatnie mieszam wszystko Å‚yżkÄ…. GofrownicÄ™ cienko smarujÄ™ olejem i rozgrzewam. WykÅ‚adam 3 Å‚yżki masy, równomiernie rozprowadzam po caÅ‚ej powierzchni, zamykam pokrywÄ™ i smażę kilka minut, aż do zrumienienia. Gofry podajÄ™ na ciepÅ‚o lub zimno z bitÄ… Å›mietanÄ…, rodzynkami i czekoladowÄ… polewÄ….