paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

chrupkie popłomyki babuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka pyszna przekąska idealna do sosu czosnkowego

chrupkie popłomyki babuni

Składniki:

chrupkie popłomyki babuni

 

  • 1 szkl mąki
  • 1 jajo
  • papryka ostra
  • proszek do pieczenia
  • woda mineralna gazowana
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

chrupkie popłomyki babuni
Z mąki, jajka, 1/4 łyżeczki proszku, szczypty soli i papryki zagnieć ciasto. Aby zagniatanie poszło gładziej dodaj niewielką ilość wody. Samo ciasto powinno być zwartej konsystencji. Po wyrobieniu powinno sobie 20- 30 min odpoczywać:) Po tym czasie rozwałkuj je bardzo cienko i nakłuwaj widelcem raz koło razu. Tak przygotowany placek pokrój na dość wąskie trójkąty. Trójkąty smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron