Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka na warzywach
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.
2. Warzywa: czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno kroimy.
3. Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.
4. Nasz sos majonezowo-śmietanowy łączmy z warzywami i mieszamy. Wykładamy do miski na wierz układamy jajka żółtkiem do dołu. Możemy dodatkowo posypać poszatkowanym szczypiorkiem.
2. Warzywa: czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno kroimy.
3. Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.
4. Nasz sos majonezowo-śmietanowy łączmy z warzywami i mieszamy. Wykładamy do miski na wierz układamy jajka żółtkiem do dołu. Możemy dodatkowo posypać poszatkowanym szczypiorkiem.