aniakuk

aniakuk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Wielkanocne jajka na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te jajka przygotowujemy co roku na Święta Wielkanocne. Bez tej przekąski święta nie były by takie same.

Wielkanocne jajka na warzywach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wielkanocne jajka na warzywach

warzywa

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka na warzywach
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na pół.

2. Warzywa: czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno kroimy.

3. Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.

4. Nasz sos majonezowo-śmietanowy łączmy z warzywami i mieszamy. Wykładamy do miski na wierz układamy jajka żółtkiem do dołu. Możemy dodatkowo posypać poszatkowanym szczypiorkiem. 
Wielkanocne jajka na warzywach