Sposób przygotowania:
Chrusty ( faworki ) na piwie
Mąkę przesiewamy. Dodajemy żółtka, piwo i masło. Szybko wyrabiamy ciasto. Następnie wałkiem bijemy ciasto około 15 minut.
Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Wałkujemy bardzo cieniutko. Wykrawamy prostokąty ( około 2,5 cm x 7-8 cm ).
Na środku każdego prostokąta robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec prostokąta.
Smażymy na dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu ( u mnie olej) na złoto z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy pudrem. Smacznego ;)
Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Wałkujemy bardzo cieniutko. Wykrawamy prostokąty ( około 2,5 cm x 7-8 cm ).
Na środku każdego prostokąta robimy nacięcie, przez które przekładamy jeden koniec prostokąta.
Smażymy na dobrze rozgrzanym głębokim tłuszczu ( u mnie olej) na złoto z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy pudrem. Smacznego ;)
Koper
gosiapiotrek23
Polecam ;)