anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Chrust na piwie bardzo szybki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pyszny i szybki chrust.polecam

Chrust na piwie bardzo szybki

Składniki:

Chrust na piwie bardzo szybki

 

  • 2 czubate szklanki mąki(pojemność.250 gram)
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki piwa
  • szczypta soli
  • cukier puder z wanilią do posypania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrust na piwie bardzo szybki
Przesiać mąkę do miseczki,dodać szczyptę soli,żółtka i piwo,zagnieść szybko ciasto, Odstawić na 10 min,żeby odpoczęło. Ciąć paski,każdy pasek przecinać na 3 części,po środku robić małe przecięcia,wywijać faworki. Smażyć na małym ogniu,na dobrze rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku,posypać pudrem z wanilią.