Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 475]

Chrzanowa pasta jajeczna z pietruszką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, domowe, błyskawiczne i zdrowe smarowidło na kanapki. Smakuje o wiele lepiej niż gotowe, kupne pasty, a przygotowuje się ją w kilka chwil.

Chrzanowa pasta jajeczna z pietruszką i cebulką

Składniki:

Chrzanowa pasta jajeczna z pietruszką i cebulką

 

  • 4 duże jajka ugotowane na twardo
  • 1 duża, biała cebulka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka chrzanu śmietankowego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Chrzanowa pasta jajeczna z pietruszką i cebulką

Przygotowanie pasty:

Chrzanowa pasta jajeczna z pietruszką i cebulką
Pokrojona nać, cebula i jajka do pasty jajecznej

Cebulkę pokroić w kostkę, nać drobno posiekać, jajka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki pasty (chrzan i majonez) i całość dokładnie wymieszać. Następnie doprawić pastę solą i pieprzem według uznania i zamieszać jeszcze raz. Pastę podawać z pieczywem.

Życzę smacznego!