Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczno-pieczarkowe
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo. Następnie w zimnej wystudzić, obrać i tłuczkiem do ziemniaków pognieść.
Pieczarki obrane drobno pokroić i z drobno posiekaną cebulą bez soli usmażyć na oleju rzepakowym do odparowania płynu.
Pieczarki dodać do jajek, dodać posiekaną natkę pietruszki, kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, jajka i dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Pieczarki obrane drobno pokroić i z drobno posiekaną cebulą bez soli usmażyć na oleju rzepakowym do odparowania płynu.
Pieczarki dodać do jajek, dodać posiekaną natkę pietruszki, kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, jajka i dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.