Sposób przygotowania:
Kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej marynacie
Duże piersi z kurczaka pokroić na cieńsze kotlety, w misce wymieszać jogurt, kucharka, paprykę słodką, czosnek granulowany, pieprz mielony, natkę pietruszki, kotlety w marynacie dobrze wymieszać i do lodówki na kilka godzin.
Kotlety z marynatą obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Od razu opanierowane kotlety kłaść porcjami na gorący olej rzepakowy.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, po usmażeniu wszystkie kotlety dać do patelni i nakryć pokrywką, dusić z 5 minut na średnim ogniu.
Kotlety z marynatą obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Od razu opanierowane kotlety kłaść porcjami na gorący olej rzepakowy.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, po usmażeniu wszystkie kotlety dać do patelni i nakryć pokrywką, dusić z 5 minut na średnim ogniu.