slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 815]

Pasta jajeczna (najprostsza)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pastę jajeczną. Jest to najprostszy przepis na pastę do pieczywa. Polecam na śniadanie.

Pasta jajeczna (najprostsza)

Składniki:

Pasta jajeczna (najprostsza)

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • pół pęczka szczypiorku
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna (najprostsza)
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy. Przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy bardzo drobno. Część dodajemy do pasty jajecznej i mieszamy razem.

Resztą szczypiorku posypujemy pastę jajeczną.