Sposób przygotowania:
Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem
Masło roślinne przełożyć do miseczki (użyłam masła roślinnego, z pojemniczka, nie z kostki, żeby było zawsze miękkie po wyjęciu go z lodówki i łatwo się rozsmarowywało, ale jak ktoś chce może użyć twardego masła z kostki). Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać szczypiorek do masła umieszczonego w misce. Do masła ze szczypiorkiem dodać tarty chrzan (ze słoiczka). Wszystko wymieszać doprawiając masełko podczas mieszania solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowane masełko przełożyć do pojemniczka i przechowywać w lodówce. Zaraz po przygotowaniu chrzanowego masła ze szczypiorkiem dobrze jest dać mu przynajmniej 30 minut zanim będziemy je konsumować, przygotowywać z nim przykładowo kanapki, wtedy smak masełka się wyostrzy.