www.chochla.com

www.chochla.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Chutney z golonki i pedami bambusa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne danie dla poszukiwaczy smaków...

Chutney z golonki i pedami bambusa

Składniki:

Chutney z golonki i pedami bambusa

 

  • golonka ugotowana bez kości 600 gr
  • gruszki z puszki 200 gr
  • brzoskwinia z puszki 200 gr
  • pedy bambusa 100 gr
  • Śmietana gesta 18% 200gr

Sposób przygotowania:

Chutney z golonki i pedami bambusa
Na początku należy wrzucić do wrzątku pedy bambusa i gotować na małym ogniu, przez godzinę.... Następnie golonkę pociąć w żulienki i mocno przesmażyć doprawiając solą, pieprzem i zmielonym owocem jałowca... w momencie gdy golonka ma rumiany kolor dodajemy pociętą w kostkę gruszkę i brzoskwinie, a także pedy bambusa i smażymy je przez minute, cały czas mieszając... na koniec dodajemy śmietane.... podajemy do pieczywa lub grzanek...
Życzę smacznego!!!
Bastian

Tagi:

beza bezy