Sposób przygotowania:
Ciasteczka bananowo-owsiane z kokosem i ziarenkami
Wybrać przejrzałe banany z ciemnymi plamkami na skórce, obrać i rozgnieść widelcem na papkę. Dosypać płatki owsiane, jaglane i złociste siemię lniane - dobrze wymieszać. Kaszę mannę połączyć z sodą, solą i proszkiem do pieczenia - dodać do połączonych składników. Dosypać mąkę kukurydzianą i żurawinę. Wszystko przemieszać i pozostawić na 10-15 minut w lodówce, aby suche składniki pochłonęły wilgoć i spęczniały. Ciasto zagęścić drobnymi wiórkami kokosowymi. Składniki wyrobić na zwartą masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i w średnich odległościach układać niewielkie placuszki uformowane z przygotowanego ciasta.
Piec w gorącym piekarniku (170-180*C), z termoobiegiem, przez 15-20 minut.
Piec w gorącym piekarniku (170-180*C), z termoobiegiem, przez 15-20 minut.