Sposób przygotowania:
Kotlety mielone faszerowane boczkiem i kiełbasą
1. Łopatkę wieprzową zmielić maszynką wraz z cebulą oraz z zamoczoną wcześniej w wodzie, odciśniętą bułką kajzerką. Następnie dodać jajko i przyprawy, wyrobić jednolitą mięsną masę.
2. Boczek pokroić w drobną kostkę, a kiełbasę na ćwiartki. Razem podsmażyć kiełbasę i boczek, bez dodatku tłuszczu, ostudzić.
3. Formować kotlety mielone, do środka dając farsz z boczku i kiełbasy. Zlepione kotlety lekko spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu przed podaniem.
2. Boczek pokroić w drobną kostkę, a kiełbasę na ćwiartki. Razem podsmażyć kiełbasę i boczek, bez dodatku tłuszczu, ostudzić.
3. Formować kotlety mielone, do środka dając farsz z boczku i kiełbasy. Zlepione kotlety lekko spłaszczyć, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu przed podaniem.
mocsłodkości
Czekoladka 2