Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasteczka owsiane
W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem mleka i cukru. Stale mieszać na małym płomieniu aż masa stanie się jednolita. Do gorącej masy wsypać ciemne kakao i dokładnie wymieszać.
Błyskawiczne płatki owsiane wsypać do miski i zalać masą czekoladową przyprawioną olejkiem rumowym albo migdałowym.
Skłądniki możliwie szybko wymieszać, aż wszystkie płatki będą pokryte polewą. Łyżeczką albo malutką gałkownicą formować ciasteczka z miękkiej ciepłej masy i układać na desce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.
Z każdym dniem leżakowania ciasteczka coraz bardziej kruszeją.
Błyskawiczne płatki owsiane wsypać do miski i zalać masą czekoladową przyprawioną olejkiem rumowym albo migdałowym.
Skłądniki możliwie szybko wymieszać, aż wszystkie płatki będą pokryte polewą. Łyżeczką albo malutką gałkownicą formować ciasteczka z miękkiej ciepłej masy i układać na desce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.
Z każdym dniem leżakowania ciasteczka coraz bardziej kruszeją.