Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z warzyw i groszkiem ptysiowym
Warzywa myjemy i osuszamy.
Pomidor kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek siekamy.
Do każdej szklanki wykładamy warstwowo - pół pomidora, posypujemy solą i pieprzem, dajemy łyżkę jogurtu, małą garść gorszku ptysowego, 2-3 rzodkiewki, łyżka jogurtu, na koniec układamy liście sałaty, troszkę jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego
Pomidor kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki w plasterki. Szczypiorek siekamy.
Do każdej szklanki wykładamy warstwowo - pół pomidora, posypujemy solą i pieprzem, dajemy łyżkę jogurtu, małą garść gorszku ptysowego, 2-3 rzodkiewki, łyżka jogurtu, na koniec układamy liście sałaty, troszkę jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego
Czekoladka 2