Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczne, przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasteczka, z którymi poradzi sobie każdy, nawet stawiający swoje pierwsze kroki w kuchni.

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

Składniki:

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

 

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 15 łyżeczek kremu czekoladowego (u mnie nutella)
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem
1. Ciasto francuskie pokroić na 15 kwadratów. Na ich środku układać łyżeczkę kremu czekoladowego. Posypać wiórkami kokosowymi. Zakleić na kształt prostokąta, zlepić brzegi widelcem.

2. Z wierzchu ciastka posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec aż się zrumienią (15-20 min) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.