Sposób przygotowania:
Jajecznica z pieczarkami
Rozbijamy jajka, przelewy do miseczki, dodajemy mleko i mieszamy.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplastry. Patelnie stawiamy na gaz dajemy łyżkę domowego smalcu, smażymy przez chwilę.
Dodajemy pieczarki i smażymy przez kilka minut, aż odparuje sok..
Wlewamy jajka, przyprawiamy solą i smażymy do momentu, aż jajka się zetną.
Przekładamy na talerz.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplastry. Patelnie stawiamy na gaz dajemy łyżkę domowego smalcu, smażymy przez chwilę.
Dodajemy pieczarki i smażymy przez kilka minut, aż odparuje sok..
Wlewamy jajka, przyprawiamy solą i smażymy do momentu, aż jajka się zetną.
Przekładamy na talerz.