madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Koperty z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.

Koperty z czekoladą

Składniki:

Koperty z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Koperty z czekoladą
Ciasto francuskie rozmrażamy. Następnie płat ciasta układamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty. Białą czekoladę łamiemy na kostki, Na każdym kwadracie ciasta francuskiego układamy kostkę białej czekolady. Rogi kwadratu zlepaimy po przekątnej. Tak przygotowane koperty układamy na blasze w odstępach, ponieważ ciasto francuskie jeszcze nam wyrośnie. Wierzch kopert smarujemy rozmąconym żółtkiem. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w temp. 180*C.