Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Omlet z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki omlet polecam na bardzo sycące śniadanie. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować, a dostarczy nam energii na cały dzień.

Omlet z warzywami

Składniki:

Omlet z warzywami

Masa jajeczna:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Omlet z warzywami
1. Warzywa rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy do miękkości często mieszając. Przyprawiamy do smaku solą.

2. Jajka roztrzepujemy razem z pieprzem i solą do smaku, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę jajeczną wylewamy na warzywa i smażymy aż się zetnie, łopatką podważamy brzegi, żeby masa spływała, usmażony z jednej strony omlet zsuwamy na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażamy. 3. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy. Smacznego.



Rady: Użyłam gotowej mieszanki warzyw.