Sposób przygotowania:
Ciasteczka Hello Kitty
Przesianą mąkę mieszamy ze schłodzonym masłem. Wyrabiamy ciasto, dodając po kolei cukier puder, szczyptę soli i żółtka. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy ok. 1 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wykrawamy foremką ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 15 min, po czym odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasteczka dekorujemy masą cukrową, lukrem lub czekoladą.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm i wykrawamy foremką ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 15 min, po czym odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasteczka dekorujemy masą cukrową, lukrem lub czekoladą.
CORAL