Sposób przygotowania:
Ciasteczka kawowe
Mieloną kawę zaparzyć w garnuszku, w 1/2 szkl wody
( zrobić mocny napar) Następnie przecedzić, dodać cukier i ugotować gęsty syrop. Białka z cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, wlewać stopniowo syrop, ciągle ubijając. Gdy masa zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowana blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i wysuszyć.
( zrobić mocny napar) Następnie przecedzić, dodać cukier i ugotować gęsty syrop. Białka z cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, wlewać stopniowo syrop, ciągle ubijając. Gdy masa zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowana blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i wysuszyć.