Sposób przygotowania:
Ciasteczka kruche ze śmietanąWykonanie:
Całkiem proste składniki, pewnie zauważyliście, że nie dałam jajek. Nie martwcie się, wyjdą pyszne ciasteczka.
Odmierzamy 500 g mąki i przesiewamy nad stolnicą silikonową. Masło schłodzone ścieramy na wiórka lub kroimy drobno i dodajemy do mąki.
Wsypujemy cukier waniliowy i dodajemy gęstą śmietanę. Wyrabiamy ciasto ,na początku może być klejące, ale tym się nie przejmujcie w razie co posypiecie troszkę mąką. Ciasto zawijamy w folia spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę niech się trochę schłodzi.
Wałkujemy cienko i wykrawamy małe serduszka. Pieczemy w 170 stopniach 7-10 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu nakładamy łyżeczką nadzienie z kiwi i sklejamy.
Ciasteczka wkładamy do lodówki niech troszkę się schłodzą, będą smaczniejsze.