SUPERPRZEPIS

Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem

  • misia5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem Więcej zdjęć (5)

Pyszne bardzo kruche ciasteczka, przełożone delikatnym kremem czekoladowym. Doskonałe do kawy i herbaty.

Składniki:

Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem

 

  • Ciasto:

 

 

  • Krem czekoladowy:

 

  • 150 g miękkiego masła
  • 300 g cukru pudru
  • 150 g mlecznej czekolady
  • 4 łyżki gorzkiego kakao

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Ciasto:

Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.

Następnie rozwałkowujemy je na 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w temp. 180 st przez około 20 minut.

Po ostudzeniu przekładamy czekoladowym kremem.

Krem czekoladowy:

Miękkie masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Całość dokładnie ze sobą łączymy.

Gotowym kremem przekładamy ciasteczka.
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Szybko zarabiamy jednolite ciasto i wstawiamy na 3 godziny do lodówki
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Wykrawamy ciasteczka które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Pieczemy w temp 180 st przez około 20 minut
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Po ostudzeniu przekładamy czekoladowym kremem

Tagi:

ciastka kruche