Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z czekoladowym kremem
Ciasto:
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Następnie rozwałkowujemy je na 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st przez około 20 minut.
Po ostudzeniu przekładamy czekoladowym kremem.
Krem czekoladowy:
Miękkie masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Całość dokładnie ze sobą łączymy.
Gotowym kremem przekładamy ciasteczka.
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Następnie rozwałkowujemy je na 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st przez około 20 minut.
Po ostudzeniu przekładamy czekoladowym kremem.
Krem czekoladowy:
Miękkie masło dokładnie ucieramy z cukrem pudrem oraz kakao. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Całość dokładnie ze sobą łączymy.
Gotowym kremem przekładamy ciasteczka.