Sposób przygotowania:
Ciasteczka łakotki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około 30 min.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 3-4 milimetrów.
Foremką wykrawamy ciastka a kieliszkiem dziurkę po środku. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy białkiem jajka i obficie posypujemy cukrem kryształem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 15 min (aż się zarumienią)
Upieczone ciasteczka studzimy na kratce.
Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około 30 min.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na placek grubości około 3-4 milimetrów.
Foremką wykrawamy ciastka a kieliszkiem dziurkę po środku. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy białkiem jajka i obficie posypujemy cukrem kryształem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 15 min (aż się zarumienią)
Upieczone ciasteczka studzimy na kratce.