Sposób przygotowania:
Tęczowe muffinki
1. Najpierw ubijam jajka z cukrem na puszystą masę.
2. Wlewam do tego olej i wszystko ubijam jeszcze raz.
3. Następnie dodaję proszek do pieczenia oraz obie mąki.
4. Miksuję wszystko na gładką masę.
5. Z kolei masę przelewam do formy na muffinki i piekę w 170 stopniach przez 25-30 minut.
6. Upieczone muffinki odstawiam do wystygnięcia. W tym samym czasie przygotowuję bitą śmietanę. Ubijam ją według przepisu na opakowaniu. Dzielę ją na dwie części. Jedna pozostaje biała, a do drugiej dodaję barwnik, żeby była ona niebieska.
7. Następnie muffinki smaruję niebieską bitą śmietaną. Z białej wyciskam rękawem cukierniczym chmurki.
8. Żelki kroję na mniejsze części i wbijam w chmurki tak aby powstała tęcza.
9. Smacznego!
2. Wlewam do tego olej i wszystko ubijam jeszcze raz.
3. Następnie dodaję proszek do pieczenia oraz obie mąki.
4. Miksuję wszystko na gładką masę.
5. Z kolei masę przelewam do formy na muffinki i piekę w 170 stopniach przez 25-30 minut.
6. Upieczone muffinki odstawiam do wystygnięcia. W tym samym czasie przygotowuję bitą śmietanę. Ubijam ją według przepisu na opakowaniu. Dzielę ją na dwie części. Jedna pozostaje biała, a do drugiej dodaję barwnik, żeby była ona niebieska.
7. Następnie muffinki smaruję niebieską bitą śmietaną. Z białej wyciskam rękawem cukierniczym chmurki.
8. Żelki kroję na mniejsze części i wbijam w chmurki tak aby powstała tęcza.
9. Smacznego!