Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkiem
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Dodajemy kakao, mleko w proszku, obie mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia się składników. Ciasto jest dość gęste.
2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, używamy dodatkowo papierowych papilotek. Pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.
3. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleko w proszku i kakao, dokładnie ubijamy.
4. Gotowy krem śmietankowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim muffinki.
5. Wafelek bardzo drobno kruszymy i posypujemy każdą muffinkę.
6. Tak wykonane muffinki są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 muffinek.
2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, używamy dodatkowo papierowych papilotek. Pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.
3. Śmietanę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleko w proszku i kakao, dokładnie ubijamy.
4. Gotowy krem śmietankowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim muffinki.
5. Wafelek bardzo drobno kruszymy i posypujemy każdą muffinkę.
6. Tak wykonane muffinki są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 muffinek.
Justi2401
Babeczka35
Dziękuję i zapraszam:)