Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z cukrem
Margarynę pokroić w kostkę, posiekać z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do margaryny dodać kilka kropli aromatu śmietankowego oraz jajko, szybko zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce najmniej 1 godz. Zimne ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm i przy pomocy szklanki wyciąć ciastka(można użyć dowolnych kształtów foremek choć ja lubię okrągłe), ułożyć je na blaszce. W miseczce ubić dodatkowe jajko z mlekiem, dokładnie posmarować nim ułożone na blaszce ciastka, posypać równą warstwą cukru, warstwa jajka i cukru musi być gruba wtedy po upieczeniu na ciastkach powstanie bardzo fajna słodka skorupka. Pieczemy w temp. 180st do momentu uzyskania złotego koloru, zaraz po upieczeniu zdjąć z blaszki bo inaczej przykleją się do niej i przestudzić.