Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie, smaczne orzechowe ciasteczka

Ciasteczka orzechowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka orzechowe

 

  • 15 dag mąka krupczatka,
  • 6 szt białka,
  • 20 dag cukier,
  • 15 dag orzechy włoskie mielone,
  • 2 łyżki mak,
  • 1/2 łyżeczki aromat migdałowy,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie wsypać zmielone orzechy, mak, aromat i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu ozdobić według uznania.
Ciasteczka orzechowe
Etap 1
Ciasteczka orzechowe
Etap 2
Ciasteczka orzechowe
Etap 3

Tagi:

mak