Sposób przygotowania:
Ciasteczka przekładane -wielkanocne
Z posiekanego masła,przesianej mąki,cukrów i żółtek zagnieść ciasto. Rozwałkować je na posypanej mąką stolnicy na grubość ok.4 mm. Wykrawać malutkie okrągłe ciasteczka.
Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok.15 min. na jasnozłoty kolor. Po przestygnięciu sklejać po 2 smarując cienko marmoladą.
Polewę do ciast przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając odrobinę żółtego barwnika. Polać polewą ciastka i posypać cukrem błyszczącym. Pozostawić do wyschnięcia polewy.
Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok.15 min. na jasnozłoty kolor. Po przestygnięciu sklejać po 2 smarując cienko marmoladą.
Polewę do ciast przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając odrobinę żółtego barwnika. Polać polewą ciastka i posypać cukrem błyszczącym. Pozostawić do wyschnięcia polewy.
SylaUla
Agnieszka Rec