Sposób przygotowania:
Ciasteczka serca
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę. W mące zrobić wgłębienie dodać pozostałe składniki zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić.
Ciasto rozwałkować, na placek, wycinać foremką serca.
Na głębokiej patelni, rozgrzać tłuszcz, wkładać serca i piec na złoty kolor. Ciastka wykładać za pomocą łyżki cedzakowej, na ręcznik papierowy, aby osączyły się z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe serca posypać cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkować, na placek, wycinać foremką serca.
Na głębokiej patelni, rozgrzać tłuszcz, wkładać serca i piec na złoty kolor. Ciastka wykładać za pomocą łyżki cedzakowej, na ręcznik papierowy, aby osączyły się z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe serca posypać cukrem pudrem.