Sposób przygotowania:
Smażone motylki
Ciasta jest mało więc wybieramy do przygotowania mały pojemniczek. Na sucho wymieszać cukier, przesianą mąkę razem z kakao ,dodać do suchych składników jajko i wodę, następnie ubić gładkie i lejące się ciasto, najlepiej ubijać do uzyskania pęcherzyków powietrza.
W wąskim garnku rozgrzać olej razem ze specjalną foremka do smażenia motyli (foremka musi być gorąca). Rozgrzaną foremkę zanurzyć w cieście, ale tak, aby nie zalać górnej powierzchni foremki, po przyklejeniu się ciasta, zanurzyć foremkę w gorącym oleju i lekko wstrząsnąć wtedy motyl ładnie spadnie z foremki, smażyć bardzo krótko, ciastka mają być chrupiące, a nie ciągnące. Po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
W wąskim garnku rozgrzać olej razem ze specjalną foremka do smażenia motyli (foremka musi być gorąca). Rozgrzaną foremkę zanurzyć w cieście, ale tak, aby nie zalać górnej powierzchni foremki, po przyklejeniu się ciasta, zanurzyć foremkę w gorącym oleju i lekko wstrząsnąć wtedy motyl ładnie spadnie z foremki, smażyć bardzo krótko, ciastka mają być chrupiące, a nie ciągnące. Po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.