Sposób przygotowania:
Ciasteczka serowo-mięsne
Pierwszy etap to połączenie składników suchych: mąki, cukru, proszku do pieczenia, soli oraz ziół prowansalskich. Następnie dodajemy olej i mleku, a całość ugniatamy. Rozwałkowujemy ciasto na kształt prostokąta. Zawartość ciasteczek kroimy na płaskie kształty tzn. wszystko w cienkie plasterki. W wypadku parówek będą to okrągłe plasterki, zaś plasterki szynek i serów kroimy dodatkowo na mniejsze kawałki. Układamy wszystko proporcjonalnie na cieście pamiętając by ser z niebieska pleśnią nie leżał za blisko obok siebie (ma bardzo intensywny smak). Następnie chwytamy za krótszy bok i zawijamy w roladkę. Całość przecinamy w połowie i tniemy na plastry ok. 1 cm grubości. Układamy na posmarowanej margaryną blaszce i pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.