Luka Li

Luka Li

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niezwykle chrupiące i smaczne ciasteczka. Będą świetnym dodatkiem do kawy, herbaty, czy filiżanki kakao. Dzięki orzechom pecan są bardzo aromatyczne.

Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan

Składniki:

Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan
Białą czekoladę oraz orzechy pecan posiekać. Masło zmiksować z cukrem. Dodać jajko. Cały czas ucierając dodawać stopniowo mąkę oraz proszek. Dodać posiekane orzechy i czekoladę i wymieszać dokładnie łyżką lub zagnieść rękami na spójne ciasto. Z ciasta toczyć w zwilżonych dłoniach kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez ok. 13-15 min.