Sposób przygotowania:
Ciasteczka z galaretką
Mąkę przesiać. Dodać miękką margarynę. Z jajek oddzielamy żółtka od białek i dodajemy do mąki żółtka. Następnie dodajemy cukier i śmietanę. Wszystko razem zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy foremką odpowiednie kształty. W co drugim ciastku wykrawamy otwór. Białka roztrzepujemy widelcem. Na wysmarowanej margaryną blaszce wykładamy ciasteczka bez otworu i smarujemy je białkiem. Następnie kładziemy na nie ciasteczka z otworem. Wkładamy do piekarnika na 20 minut w temp 180 stopni. Galaretkę przyrządzamy według opisu na opakowaniu. Przestudzoną i tężejącą galaretkę wlewamy do otworów w ciasteczkach i czekamy aż całkowicie zastygną.