Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kolorowymi drażetkami.
Wykonanie: 1.Miękkie masło zmiksowałam z cukrem,cukrem waniliowym i jajkiem. 2.W osobnym naczyniu połączyłam mąkę z sodą. 3.Stopniowo dodawałam mąkę do wcześniej połączonych składników(masła,cukrów i jajka) stale miksując,aż do momentu zużycia,zmiksowania całej zawartości sypkich,proszkowanych dodatków i uzyskania surowego ciasta o jednolitej konsystencji. 4.Brałam trochę ciasta,rolowałam go w kulkę i układałam, spłaszczałam je na piekarnikowej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.W spłaszczony ciasteczkowy "placek" wtykałam, wkładałam kolorowe drażetki. 5.Wstawiłam uformowane ciasteczka ozdobione kolorowymi, czekoladowymi drażetkami do piekarnika nagrzanego do 180stopni i piekłam przez 10 minut. Ciasteczek wyszła spora porcja,bo ponad trzy piekarnikowe blaszki.Są kruchutkie i chrupiące.Kolorowe drażetki nadają im i uroku i urozmaicają ich smak.Smakowicie pachną,mają taki maślany, waniliowy zapach,który roznosił się podczas pieczenia,a właściwie to samo surowe ciasto tak silnie,apetycznie pachnie,że się ma ochotę je zjeść jeszcze przed pieczeniem.