mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ciastka cytrynowe z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne cytrynowe ciasteczka.

Ciastka cytrynowe z marmoladą

Składniki:

Ciastka cytrynowe z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Ciastka cytrynowe z marmoladą
Na początku dokładnie zagnieść miękką margarynę z mąką, żółtkami i startą skórką z cytryn. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po godzinie wyjąć i rozwałkować na stolnicy na placek grubości 5-6 mm. Placek pokroić w prostokąty. Wszystkie poukładać na wysmarowanej margaryną blaszce. Białko utrzeć z cukrem pudrem. Następnie smarować nim ciastka. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ciastka 15-18 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Zimne przekładać marmoladą. Smacznego.

Tagi:

ciastka deser