Sposób przygotowania:
Ciasteczka żytnie
Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder i szczyptę soli. Dodajemy masło lub margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki oraz żółtka. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które dajemy na 2-3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka. W połowie mniejszą foremką robimy dziurkę.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 160 st przez 10-12 minut. Upieczone i ostudzone przekładamy podgrzaną marmoladą.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka. W połowie mniejszą foremką robimy dziurkę.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 160 st przez 10-12 minut. Upieczone i ostudzone przekładamy podgrzaną marmoladą.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
lukrowanepierniczki
misia5
Zapraszam :) Cieszę się, że Ci się podobają :)
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Ci smakują :)
Czekoladka 2
robaczek
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka przypadły Ci go gustu.
misia5
Zapraszam :) Dla każdego będzie :)
Czekoladka 2
misia5
Super :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Wam smakowały :)