Sposób przygotowania:
Kruche serduszka z nadzieniem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodać cukier, margarynę lub masło i posiekać nożem. Wbić jajko, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Można włożyć do lodówki na 30 minut jeżeli mamy czas.
Rozwałkować ciasto na 0,5 cm. i wykrawać foremką serduszka, w jednym wykroić jeszcze mniejszą foremką serduszko w środku.
Wykrawać parami tyle samo całych i z wyciętymi środkami. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach za złoty kolor.
Ostudzić i ciastka z wyciętym środkiem posypać cukrem pudrem, a te całe posmarować dżemem wewnętrzną stronę. Sklejać razem serduszka.
Smacznego
Rozwałkować ciasto na 0,5 cm. i wykrawać foremką serduszka, w jednym wykroić jeszcze mniejszą foremką serduszko w środku.
Wykrawać parami tyle samo całych i z wyciętymi środkami. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach za złoty kolor.
Ostudzić i ciastka z wyciętym środkiem posypać cukrem pudrem, a te całe posmarować dżemem wewnętrzną stronę. Sklejać razem serduszka.
Smacznego
SylaUla
jagoda59