alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciastka czekoladowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka czekoladowo-kokosowe

Ciastka czekoladowo-kokosowe

Składniki:

Ciastka czekoladowo-kokosowe

 

  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 10 dag cukru
  • 25 dag czekolady deserowej
  • 2 białka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ciastka czekoladowo-kokosowe
20 dag czekolady stopić w kąpieli wodnej. Z białek i szczypty soli ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Wymieszać z lekko ostudzoną czekoladą, wiórkami oraz z resztą czekolady (uprzednio zetrzeć). Łyżką kształtować ciastka na dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Piec w temp. 160 st. C przez 20 minut.