Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Na blat przesiewamy mąkę z cukrem pudrem. Dodajemy żółtka, zimne masło lub margarynę oraz szczyptę soli. Zarabiamy gładkie ciasto, które dajemy na 2-3 godziny do lodówki. Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm. Z ciasta wykrawamy ciasteczka. W połowie robimy dziurki.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st. około 10 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasteczka bez dziurki smarujemy porcją marmolady i przykrywamy ciasteczkami z dziurką.
Dekorujemy.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st. około 10 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasteczka bez dziurki smarujemy porcją marmolady i przykrywamy ciasteczkami z dziurką.
Dekorujemy.
lukrowanepierniczki