Sposób przygotowania:
Ciasteczka arachidowe
Mąkę pszenną i arachidową przesiewamy na stolnicę. Pozostałe na sitku kawałki orzechów dodajemy do przesianej mąki. Dodajemy przesiany cukier puder, żółtka, szczyptę soli, masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, a następnie owijamy je w folię spożywczą i dajemy na 3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm i za pomocą tarki takiej jak moja lub tarki do ziemniaków delikatnie odciskamy na cieście wzorek. Następnie wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 150 st. przez około 9-10 minut. Czas pieczenia może być inny jeśli ciasteczka będą grubsze lub większe.
Upieczone i ostudzone przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm i za pomocą tarki takiej jak moja lub tarki do ziemniaków delikatnie odciskamy na cieście wzorek. Następnie wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w temp. 150 st. przez około 9-10 minut. Czas pieczenia może być inny jeśli ciasteczka będą grubsze lub większe.
Upieczone i ostudzone przechowujemy w szczelnym pojemniku.