Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z brzoskwiniami i rabarbarem
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki pół godziny przed przygotowaniem.
Brzoskwinie i rabarbar oczyszczamy, a następnie kroimy: rabarbar w plasterki, natomiast brzoskwinie w kostkę.
Posypujemy rabarbar brązowym cukrem, mieszamy. Dodajemy brzoskwinie.
Ciasto francuskie kroimy i formujemy tak, jak na zdjęciu.
Na cieście kładziemy owoce. Brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy ciastka w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 17 minut.
Brzoskwinie i rabarbar oczyszczamy, a następnie kroimy: rabarbar w plasterki, natomiast brzoskwinie w kostkę.
Posypujemy rabarbar brązowym cukrem, mieszamy. Dodajemy brzoskwinie.
Ciasto francuskie kroimy i formujemy tak, jak na zdjęciu.
Na cieście kładziemy owoce. Brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy ciastka w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 17 minut.