Sposób przygotowania:
Ciasteczka z czekoladą i orzechami
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz cukier trzcinowy i biały. Składniki ucieramy na puszysto.
Do połączonych składników cały czas ubijając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy stopniowo przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Na koniec wsypujemy orzechy oraz czekoladowe kropelki - u mnie tyle samdego rodzaju czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia dajemy porcje ciasta, które lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 190 st przez około 12-15 minut.
Do połączonych składników cały czas ubijając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy stopniowo przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Na koniec wsypujemy orzechy oraz czekoladowe kropelki - u mnie tyle samdego rodzaju czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia dajemy porcje ciasta, które lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 190 st przez około 12-15 minut.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Ci się podobają :)