Sposób przygotowania:
Rogalki z dżemem
Twaróg, olej, jajka, sól, cukry oraz mleko utrzeć na gładką masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną dodać porcjami do masy i zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na koło, ciasto pokroić na trójkąty.
Na każdy trójkąt nałóż dżem i zwinąć zaczynając od podstawy trójkąta, czubki zawiń pod spód. Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce.
Żółtka utrzeć ze śmietaną i posmarować rogaliki, posypać sezamem lub grubym cukrem.
Piec 20-25 minut w temp 180 stopni.
Ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na koło, ciasto pokroić na trójkąty.
Na każdy trójkąt nałóż dżem i zwinąć zaczynając od podstawy trójkąta, czubki zawiń pod spód. Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce.
Żółtka utrzeć ze śmietaną i posmarować rogaliki, posypać sezamem lub grubym cukrem.
Piec 20-25 minut w temp 180 stopni.
SylaUla
Justyna92
Dziękuje; )