WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1241]

Ciastka francuskie z marmoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybkie do zrobienia ciastka z gotowego ciasta francuskiego z marmoladą o smaku różanym i cukrem.

Ciastka francuskie z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka francuskie z marmoladą

 

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 300g
  • kilka łyżek marmolady różanej
  • ok. 2 łyżki mleka
  • ok. 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z marmoladą

ETAP 1:

Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić na trzy równe pasy wzdłuż, a następnie każdy pas na kwadraty.

Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmarować bardziej po środku marmoladą. Dwa przeciwległe rogi kwadratów sklejać ze sobą tworząc coś w rodzaju rurki.

Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego ciastka posmarować mlekiem i posypać cukrem. Ciastka piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Po upieczeniu od razu wyjąć i wystudzić na blaszce. Potem przełożyć na talerz.

Można dodatkowo polukrować.

Ciastka francuskie z marmoladą
Ciastka francuskie po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Ciastka francuskie z marmoladą
Ciastka francuskie posklejane i przełożone na blachę do pieczenia
Ciastka francuskie z marmoladą
Kwadraty ciasta francuskiego posmarowane marmoladą
Ciastka francuskie z marmoladą
Ciasto francuskie po rozwinięciu pokrojone na kwadraty